Hirdetés

Retro epres-zselés süti

Epres sajttorta

Imádjuk az epret!

Epres rizspuding

Százszor jobb mint a bolti!
Hirdetés

Retro epres-zselés süti

Gyerekkorunk egyik kedvence ez a retro süti. Pont az egyszerűsége az amitől ennyire finom lesz, na meg a friss epertől, a puha, csokis piskótától és a klasszik, vaníliás pudingrétegtől. Egyszerűen mennyei, ha pedig valaki nem evett még ilyet gyerekkorában, akkor itt az alkalom kipróbálni!
Hirdetés

Hozzávalók (23×26 cm-es tepsihez)

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 60 g kristálycukor
  • 60 g liszt
  • 15 g cukrozatlan kakaópor

A vaníliás krémhez:

  • 5 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 550 ml tej
  • 40 g étkezési keményítő +50 ml tej

A tetejéhez:

  • 1 csomag tortazselé
  • 300 g eper

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével habbá verjük, a tojások sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük. A tojássárgás részhez két részletben óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjét, majd beleszitáljuk a kakaóport és a lisztet és egyneműre keverjük. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük és beleöntjük a masszát. 180 fokon légkeveréses programon 14-15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Fotó: Szilágyi Nóri

A krémhez egy lábasban kikeverjük a tojások sárgáját a kétféle cukorral és 550 ml tejjel, majd lassú tűzön elkezdjük melegíteni. A keményítőt csomómentesre keverjük 50 ml tejjel és hozzáöntjük a lábasban lévő tejes keverékhez, majd folytonos kevergetés mellett, alacsony lángon, puding állagúra sűrítjük. Folpackkal letakarjuk és megvárjuk míg kihűl. Ezután újból átkeverjük és a piskóta tetejére kenjük. Az epreket félbe vágjuk és a vaníliás krémre tesszük. A tortazselét a hátoldalán található leírás alapján elkészítjük és ráöntjük az eprek tetejére, hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd szeletelve tálaljuk.

Tipp: bármilyen más gyümölccsel elkészíthető

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások