Hirdetés
Hirdetés

Extra csípős Buffalo csirkeszárnyak

A csirkeszárnyakat ugyan nem mindenki szereti, aki viszont igen, az hajlamos totál rákattanni. Mi is így voltunk ezzel, hiszen alapból rajongunk a Buffalo csirkeszárnyakért, de ha extrán csíp, akkor még inkább imádjuk. Próbáljátok ki és őrüljetek meg érte ti is!
Hirdetés

Hozzávalók:

A csirkeszárnyhoz:

  • 12 db csirekeszárny
  • 1 tasak sütőpor

A coleslawhoz:

  • 200 g lilakáposzta
  • 200 g fejes káposzta
  • 1 sárgarépa
  • 50 g márványsajt
  • 1 nagy doboz joghurt
  • 3 ek majonéz
  • só, bors
  • 1 tk porcukor

A Zé-féle megúszós Buffalo szószhoz:

  • 100 g vaj
  • 4 ek Tabasco Chipotle szósz 🔥🔥🔥
Fotó: Szilágyi Nóri

Az alaposan megmosott csirkeszárnyakat három darabra vágjuk, a szárnyvégeket félrerakjuk (alaplébe jó lesz az). A másik két szárnyrészt egy nagy keverőtálba tesszük, sózzuk, rászórunk egy zacskó sütőport és alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsi fölé grillrácsot rakunk, rápakoljuk a szárnyakat, és mehetnek is egy előmelegítés nélküli sütőbe, amit 230 fokra kezdünk hevíteni. A sárgarépát és a káposztákat lereszeljük. Egy tálba tesszük a márványsajtot, a joghurtot és a majonézt, borsozzuk és miután kikevertük, a reszelt zöldségekhez adjuk. Jöhet még egy adag só, bors és a porcukor is. Az egészet jó alaposan összekeverjük és kész is. A csirkeszárnyakat 25 perc után átforgatjuk és tovább sütjük, összesen 40-45 percet kell a sütőben tölteniük.

Fotó: Szilágyi Nóri

Ez idő alatt elkészítjük a Buffalo szószt: a vajat egy lábasba dobjuk, hozzáadjuk a Tabasco Chipotle szószt és folyamatosan mozgatva a lábast összeolvasztjuk őket anélkül, hogy a vaj felforrna, így lesz a mártásunk szép homogén állagú. A megsült szárnyakat egy tálba tesszük, ráöntjük a Buffalo szószt és alaposan összekeverjük, hogy mindenhol jól bevonja  a máz a húsokat. A salátával tálalva abbahagyhatatlan cucc!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások