Hirdetés

Színes graniták, a nyár királyai!

Hirdetés

Színes graniták, a nyár királyai!

Hirdetés

A granita a forró nyárban olvadozó emberek megmentője! Jégkásaként nem definiálnánk, mert ez sokkal több annál! Friss gyümölcsök, tea vagy épp kávé alapú, rummal turbózott jeges hűsítő. Ha nem barátotok az alkohol, akár ki is hagyhatjátok belőle, úgy is isteni lesz!

Hozzávalók (4 személyre)

Uborkás mentás lime-os

  • 150 g uborka
  • 1 kis csokor menta
  • 2 lime leve
  • 1 lime reszelt héja
  • 90 g porcukor
  • 250 ml víz
  • 80 ml fehér rum
Fotó: Szilágyi Nóri

Sárgadinnyés citromos

  • 380 g sárgadinnye
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom héja
  • 1 lime leve
  • 120 ml víz
  • 80 ml rum
  • 70 g porcukor

Görögdinnyés bazsalikomos

  • 350 g görögdinnye
  • 10 db bazsalikomlevél
  • 50 g porcukor
  • 70 ml rum
  • 70 ml víz

Kávés

  • 100 ml espresso
  • 70 g porcukor
  • 300 ml víz
  • 70 ml rum

 

Fotó: Szilágyi Nóri

A granitákat nagyon egyszerű elkészíteni, csak a pár órás fagyasztási időt kell kivárni. Mindegyiknél ugyanúgy járunk el. Egy aprítógépben lezúzzuk a szilárdabb alapanyagokat, majd hozzáadjuk a porcukrot, rumot, vizet és a citrusok levét. Átkeverjük őket, egy edénybe öntjük (jobb ha egy nagyobb, laposabb edényt használunk mert úgy hamarabb lehűl és megszilárdul a granita) és fagyasztóba rakjuk. Pár óránként átkeverjük, amíg elég szilárd, jégkása állagú, jeges hűsítőt kapunk, akkor pedig megesszük az egészet!

Fotó: Szilágyi Nóri

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások