Hirdetés

Tippek a húsvéti asztaldekorhoz

Superfood saláta

A legegészségesebb saláta
Hirdetés

Tippek a húsvéti asztaldekorhoz

Húsvétkor egyértelműen minden akörül forog, hogy  mi kerüljön az asztalra, azonban az isteni ételek mellett, mi azt is fontosnak tartjuk, hogy a vendégeinket már akkor lenyűgözzük, amikor leülnek az asztalhoz, azelőtt, hogy bármit is megkóstoltak volna. Ezt pedig simán elérhetjük egy kis kreatív húsvéti asztaldekorral. Mutatunk nektek néhány trükköt, amivel feldobhatjátok a terítést!  
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Nyuszis-tojásos szalvéta

Kezdjük az alapokkal! A húsvétnak két alapvető jelképe van, ha lakásdekorációról van szó: a tojás és a nyuszi. Most mutatunk egy olyan terítéket, amivel mindkettőt egyszerre varázsolhatjátok az ünnepi asztalra.  

  1. Fogunk egy szalvétát.
  2. A jobb alsó csücskét ráhajtjuk a bal felső csücskére.  
  3. Az így kapott háromszög felső csücskét lehajtjuk, majd felülről még egyet hajtunk rajta, és még egyet. Így egy csíkot kapunk.  
  4. Az így kapott csík közepére helyezzük a tojást és a tetejénél összecsípjük a szalvétát.  
  5. Raffia szalaggal átkötjük, úgy, hogy erősen legyen rögzítve, majd masnit kötünk rá.  

Ennek a tippnek nagy előnye, hogy használhatunk műanyag dekor tojást, vagy igazit is, amit magunk festünk meg, a tojás és a szalvéta színét pedig kedvünk szerint változtathatjuk, minden verzióban nagyon jól mutat.  

Fotó: Puskás Nóri

Tojáshéjba ültetett mini asztaldíszek

Április van, mindenki érzi már a tavaszt és a húsvét mellett ezt is szeretnénk megjeleníteni az asztalon, bent a házban is érezni, hogy bizony már ébredezik a természet. A húsvéti asztalra tökéletes választás egy olyan dísz, amiben a tojás mellett egy növény kapja a főszerepet.
Vásároljunk mini növényeket –mi pozsgást (Succulens) használtunk, amit kertészetekben, nagyobb virágboltokban lehet beszerezni.
Feltörünk néhány tojást,  a tartalmát félretesszük , majd a héjat jó alaposan kimossuk  és óvatosan áttörölgetjük egy papírtörlővel, ezt fogjuk ugyanis kaspónak használni a díszünknél.Kevés földet kanalazunk a tojáshéjba, majd levágunk egy darabot a pozsgásból és ezt óvatosan beleültetjük a héjba. Itt ügyesen meg kell tartanunk, amíg rá nem szórunk még egy kis földet, hogy megálljon.  

Fotó: Puskás Nóri
Fotó: Puskás Nóri
Fotó: Puskás Nóri

Ezután pár csepp vízzel fixáljuk a földben. Érdemes gumikesztyűt húzni, ha nem akarjuk, hogy a körmünk alá menjen a föld, amikor eligazgatjuk.
Ezt ismételjük meg minden fél tojáshéjjal és növénnyel, és helyezzük őket a tojástartóba.
Mi porcelán tojástartót használtunk, de a hétköznapi karton verzióban is nagyon jól mutat. Hogy napokig szép maradjon a dísz, ne felejtsük el rendszeresen meglocsolni egy kevés vízzel. Ezt a díszt azért is szeretjük, mert átalakíthatjuk, más környezetbe helyezve egy pillanat alatt lehet része akár elegáns vacsora terítéknek…

Fotó: Puskás Nóri

…vagy a reggeliző asztalnak is:
Mindkét esetben tulipánt javaslunk mellé kiegészítésnek.

Végezetül mutatunk még néhány tippet, hogyan dobhatod fel a terítéket.  

Fotó: Puskás Nóri

A készen kapható kis fészket kisebb méretű műanyag tojásokkal variáljuk.  Szükségünk lesz még egy kis zöldre – mi ruscust használtunk- és egy textil szalvétára.
Tetszőleges mennyiségű kis tojást ragasztunk bele a fészekbe.
A szalvétát félbe hajtjuk téglalap alakúra és ráhelyezzük a zöld növényt.
Egy raffiaszalaggal átkötjük a szalvétát a növénnyel, tányérba tesszük, majd ráhelyezzük a fészket.
A kis fészket többféleképp is használhatjuk, íme a másik módszer, ahol barkával kombináltuk. 

Fotó: Puskás Nóri
  1. A szalvétát téglalap alakúra hajtjuk.
  2.  Fogunk 2-3 szál barkát, a vékonyabb szárút, aminek kisebb a feje. Rövidebbre vágjuk őket, majd több helyen meghajlítjuk, és kör alakúra formázzuk. Ha megkaptuk a formát amit szerettünk volna, raffiaszalaggal átkötjük és a fészekbe helyezzük.   
  3. A kör közepére helyezünk egy nagyobb tojást (lehet dekor- vagy igazi).
  4. A fészket a korábban meghajtott szalvétával együtt a tányérba helyezzük.

Tipp: Az elemeket ragasztópisztollyal rögzíthetjük a fészekhez, így ha dekortojást használunk, akár jövőre is felhasználhatjuk az elkészült díszeket.

Ez egy nagyon egyszerű és letisztult dekorációs mód, akár férfiak is meg tudják csinálni. Néhány szál rövidre vágott barkát összefogunk egy kis zölddel és raffia szalaggal rögzítünk. Egy pillanat alatt készen van, mégis nagyon dekoratív.

Fotó: Puskás Nóri

De ha végképp nincs már időnk a vendégek érkezéséig, akkor csak kikapunk a vázából egy szál tulipánt, leitatjuk róla a vizet és egy szép szalaggal az aláhajtogatott szalvétához rögzítjük és mehet is a tányérba.
Végezetül ha maradunk az élővirágnál és szeretnénk még személyesebbé tenni a terítéket, egyszerű fa ruhacsipeszt is használhatunk ültetőkártyaként.  A téglalappá hajtott szalvétára tegyük rá a virágot (mi itt fürtös gyöngyikét használtunk) és a csipesz segítségével összetűzzük a szárát a szalvétával. A csipeszekre alkoholos filccel felírjuk a neveket, de kis üzeneteket is írhatunk akár.  

Fotó: Puskás Nóri

Boldog húsvéti ünnepeket kíván a Fördős Zé magazin csapata!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások