Hirdetés

Ilyen jó répatortát még tuti nem ettél!

Hirdetés

Ilyen jó répatortát még tuti nem ettél!

A répa nem csak köretekhez való, hiszen fantasztikus tortát is készíthetünk belőle! Ez az egyik legszuperebb recept amit idén elkészíthetsz húsvétra, utána pedig az évben még nagyon sokszor, mert annyira király!
Hirdetés

Hozzávalók (12 szeletes, 22 cm átmérőjű tortaforma)

A tésztához:

  • 150 g vaj
  • 200 g cukor
  • 30 g vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 350 g nyers reszelt sárgarépa
  • 50 g durvára vágott dió + a díszítéshez
  • 50 g mazsola
  • 100 ml növényi olaj
  • 250 g liszt
  • 1 csapott tk szódabikarbóna
  • 2 púpozott tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 1 tk őrölt fahéj

A krémhez:

  • 100 g szobahőmérsékletű vaj
  • 150g porcukor
  • 400 g mascarpone
  • 1 tk vaníliakivonat
Fotó: Puskás Nóri

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A diót durvára vágjuk, a répát megpucoljuk, lereszeljük és hozzáadjuk a mazsolával és az olajjal együtt a cukros vajas masszához, robotgéppel eldolgozzuk. Beleszitáljuk  a lisztet, a szódabikarbónát,  a sütőport, a sót, a fahéjat és jól eldolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon légkeveréses sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.Amíg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, robotgéppel kihabosítjuk, majd 3 adagban hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliát és simára keverjük. A kisült tésztát félbe vágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a másik felével körbevonjuk. Durvára vágott dióval és fahéj rúddal díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások