Hirdetés

Csokihabos csokis pite fügével

Hirdetés

Csokihabos csokis pite fügével

Ha van valami amiből sosem elég, akkor azok a csokis édességek. Éppen ezért mi próbálunk minél többet gyártani nektek és természetesen megosztjuk veletek a jobbnál-jobb recepteket is. Szerencsére még fügét is lehet kapni, szóval adott volt, hogy most bizony egy csokis sütike fog készülni fügével a tetején.
Hirdetés

Hozzávalók

A tésztához:

  • 170 g liszt
  • 35 g átszitált kakaópor
  • 40 g darált pisztácia
  • 1 csipet só
  • 60 g porcukor
  • 120 g vaj
  • 1 tojás

A krémhez:

  • 110 g vaj
  • 60 g cukor
  • 50 ml tej
  • 160 g étcsokoládé
  • 40 g cukor
  • 3 tojás

A tetejére:

  • 6 füge negyedelve
  • 30 g olvasztott étcsokoládé
  • 10 szem pisztácia apróra vágva
Fotó: Szilágyi Nóri

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 27 cm átmérőjűre és belehelyezzük egy piteformába. Kicsit belenyomkodjuk a tésztát a formába és a szélére is és levágjuk a felesleges részeket. Hűtőbe rakjuk kb. 30 percre. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A pitét kivesszük a hűtőből, és “vakon” sütjük (alufólia+sütőbab) 8-10 percig, majd sütőbab nélkül még 5 percig. A vajat a cukrot és a tejet összemelegítjük, az összetört csokira öntjük és mikor felolvadt, homogénre keverjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a csokis részt, átkeverjük és az elősütött pitealapra öntjük. A fügéket negyedelve a csokis rétegre pakoljuk és 160 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük a pitét. Mikor megsült, kihűlt olvasztott csokival és apróra vágott pisztáciával díszítjük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások