Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
2 szelet kb. 150 grammos marhasteak (ízlés szerint fartő vagy hátszín)
4 nagyobb portobello- vagy csiperkegomba
200 g juhtúró
1 citrom
1 csokor snidling
50 g ALDI BBQ fűszerezett vaj
só, bors
Hirdetés

Grillezett steak töltött gombával

Végre itt van a jó idő, ideje megnyitni a grillszezont! Van egy tuti receptünk egy tökéletesre sült steak és néhány krémes juhtúróval töltött gomba személyében! Izzítsátok be a sütőt, ez a kaja ütős lesz!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
2 szelet kb. 150 grammos marhasteak (ízlés szerint fartő vagy hátszín)
4 nagyobb portobello- vagy csiperkegomba
200 g juhtúró
1 citrom
1 csokor snidling
50 g ALDI BBQ fűszerezett vaj
só, bors

Fotó: Gerócs Balázs

A húst kivesszük a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.  A grillt felhevítjük, a gombák szárát eltávolítjuk és szárazon a grillrácsra dobjuk. 2-3 percenként forgatva sütni kezdjük, közben a juhtúrót kikeverjük a finomra vágott snidlinggel, citromlével és borssal. A steaket sózzuk, borsozzuk és vékonyan lekenjük olajjal a grillrácsot, majd a gombák mellé helyezzük. 2 percenként fordítunk egyet rajtuk, vastagságtól függően kb. 7-8 percig sütjük a húsokat. Közben a még grillen lévő gombákat megtöltjük a juhtúrós töltelékkel és addig sütjük tovább, míg kicsit a töltelék is átmelegszik.

Fotó: Gerócs Balázs

A steakeket lekapjuk a grillről, alufóliába csomagoljuk és percenként megfordítva 3 percig pihentetjük. Tálalásnál tányérra szedjük a grillezett töltött gombákat, kevés citromhéjat reszelünk rájuk, majd egészben mellétesszük a pihentetett steaket is. Vékonyra szelt fűszervajat olvasztunk a húsra és azonnal tálaljuk is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások