Hirdetés

Húsvéti mázas sonka

Elengedhetetlen az ünnepi asztalról!
Hirdetés

Citromos-vajas csirke: Egyszerű és gyors vacsi

Ha valami megúszós, de tartalmas kajára vágytok, akkor a csirkével mindig jól jártok. De ez persze nem jelenti azt, hogy az a csirke unalmas kell legyen, hiszen ugyanannyi idő alatt össze tudjátok dobni ezt az intenzív ízekben gazdag citromos-vajas csirkét is! Mellé egy kis újburgonya és kész is van a zseniális ebéd vagy vacsora!
Hirdetés

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 fél csirkemellfilé
  • só, bors
  • 20 + 20 g vaj
  • 1 fej mogyoróhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 2 citrom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10-12 főtt újburgonya
  • 50 ml víz
Fotó: Szilágyi Nóri

A csirkemelleket egy sütőpapírra tesszük és sózzuk, borsozzuk. Ezután 20 gramm vajat egy serpenyőben elkezdünk olvasztani, majd beletesszük a húst és mindkét oldalát kérgesre sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 150 fokos sütőben 15 percig sütjük. Közben a mogyoróhagymát és a fokhagymákat felaprítjuk. A fokhagymát sózzuk és a kés lapjával összetörjük. A korábban használt serpenyőben lepirítjuk először a hagymát, majd mehet rá a zúzott fokhagyma is. Összekeverjük és hozzáöntjük a bort. Forralunk rajta egyet, majd beletesszük a sütőből kivett sült csirkemelleket és az egyik citrom levét ráfacsarjuk. Ezután 20 gramm vajat a serpenyőbe dobunk és addig rázogatjuk a serpenyőt, amíg teljesen elolvad a vaj. A másik citromot felkarikázzuk, valamint a petrezselymet durvára vágjuk és mindkettőt a serpenyőbe tesszük. A főtt újburgonyákat is a hús mellé dobjuk, hozzáöntünk kevés vizet, megsózzuk, borsozzuk és összerázzuk az egészet.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások