Hirdetés

Frankó színes kaja: kesudiós brokkolis csirke

Hirdetés

Frankó színes kaja: kesudiós brokkolis csirke

Ha egy kis színt vinnétek az őszbe, akkor mindenképp próbáljátok ki ezt a király csirkés receptet! Nagyon gyorsan össze tudjátok dobni és a kesudió meg az extra öntet miatt még azoknak is ízleni fog, akik alapból nem rajonganak a zöldséges kajákért!
Hirdetés

Hozzávalók 2 személyre:

  • 250-300 g csirkemellfilé
  • ½ brokkoli
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 szál újhagyma
  • só, bors
  • 1 marék kesudió

Az öntethez:

  • 4 ek szójaszósz
  • bors
  • 1 ek méz
  • 1 tk fehérborecet (vagy almaecet)
  • 1 késhegyni fokhagymapor
  • 1 késhegyni őrölt gyömbér
Fotó: Szilágyi Nóri

A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon, megpirítjuk. Az apróra szedett brokkolirózsákat a serpenyőbe rakjuk, a csirke mellé. A kaliforniai paprikát kis kockákra vágjuk, az újhagymát felszeleteljük és a serpenyőbe dobjuk. 4-5 percig pároljuk még őket a serpenyőben, majd hozzádobjuk a kesudiót is. Még kb. 2 percig pirítjuk. Közben az öntet hozzávalóit összekeverjük, a serpenyőbe öntjük, kicsit összeforgatjuk és tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások