Hirdetés

Csicseriborsós padlizsánragu

Hirdetés

Csicseriborsós padlizsánragu

Hirdetés

Lehet, hogy nem a világ legegyszerűbb étele ez a királyi, marokkó ízeit idéző padlizsánragu, de az tuti, hogy még a húsevő barátaidat is lenyűgözheted vele ha elkészíted. Nagyon sok odafigyelést szerencsére nem igényel, hiszen a sali összedobható pár perc alatt, a bulgurral sincs sok macera és a ragunak sem kell összességében sok idő, úgyhogy hajrá, főzésre fel!

Hozzávalók (4 személyre)

A raguhoz:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 cm friss gyömbér
  • 1 padlizsán
  • 1 csapott tk őrölt fahéj
  • 1 mk őrölt római kömény
  • 1 mk őrölt füstölt paprika
  • bors
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 300 g paradicsomkonzerv
  • 250 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 200 g leszűrt csicseriborsókonzerv
  • ½ citrom leve és reszelt héja
  • 40 g mazsola

A avokádósalátához:

  • 2 nagyobb avokádó
  • fél csokor menta
  • fél csokor petrezselyemzöld vagy koriander
  • 1 citrom leve
  • 2 ek olívaolaj
  • bors

A bulgurhoz:

  • 200 g bulgur
  • 400 ml víz, vagy zöldségalaplé
  • a tetejére: mandula, joghurt, petrezselyem, koriander
Fotó: Szilágyi Nóri

A vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágjuk. A vöröshagymát 2 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd 1-2 perc után hozzákeverjük a fokhagymát és gyömbért, vigyázva, nehogy leégjen a hagyma. Hozzákeverjük a kb 1.5 cm-es kockákra vágott padlizsánt, a fűszereket és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a paradicsomkonzervet és az alaplevet. Felforraljuk, majd lefedve, alacsonyabb lángon, néha megkevergetve főzzük 30 percig. Belekeverjük a lecsepegtetett konzerv csicseriborsót, egy citrom reszelt héját, a mazsolát és még kb. 15 percig főzzük a ragut. Közben a bulgurt két csipet sóval egy nagyobb edénybe tesszük, leöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel (vagy zöldségalaplével), és lefedjük 20 percre. Az avokádósalátához kisebb kockákra vágjuk az avokádót. Ráöntjük az olívaolajat, hozzáfacsarjuk egy citrom levét, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a frissen vágott menta- és petrezselyemleveleket. A ragut a bulgurral és az avokádósalátával együtt tálaljuk, joghurttal, friss zöldfűszerekkel és pirított mandulával megszórva.

 

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások