Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A tésztához

50 dkg liszt
2 dl langyos víz
1 dl olívaolaj
1 tk só
1 tk édes fűszerpaprika
1 tk száraz éleszt
1 db tojás az empanadas megkenéséhez

A húsos töltelékhez

50 ml étolaj
20 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
35 dkg darált marhahús
1 késhegynyi fahéj
1 késhegynyi őrölt koriander
1 reszelésnyi szerecsendió
1 késhegynyi cayenne bors
2 tk Worcestershire szósz
5 ek passzírozott paradicsom
1 dl száraz vörösbor
1 csokor petrezselyem

A koktélhoz

40 ml Bacardi Ocho
friss gyömbér
20 ml lime lé
20 ml nádcukorszirup (1 rész nádcukor, 1 rész víz)
pár csepp chilli esszencia
pár csepp angostura bitter
Gyömbérsör
jég
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Empanada és egy hozzá passzoló vagány koktél

Koktélos sorozatunk harmadik részében egy kedvenc spanyol kaját, az empanadat készítettük el, amibe egy jó fűszeres ragut pakoltunk egy hozzá passzoló lágyabb mártogatóssal. Na és persze mivel ez egy kedvenc partykaja, kevertünk hozzá egy tökéletes koktélt, amiből szintén nem hiányoznak a fűszerek. Ha kiváncsiak vagytok az előzőkre, akkor nézzétek meg a csirke satay-t és a teriyaki csirkékent is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A tésztához

50 dkg liszt
2 dl langyos víz
1 dl olívaolaj
1 tk só
1 tk édes fűszerpaprika
1 tk száraz éleszt
1 db tojás az empanadas megkenéséhez

A húsos töltelékhez

50 ml étolaj
20 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
35 dkg darált marhahús
1 késhegynyi fahéj
1 késhegynyi őrölt koriander
1 reszelésnyi szerecsendió
1 késhegynyi cayenne bors
2 tk Worcestershire szósz
5 ek passzírozott paradicsom
1 dl száraz vörösbor
1 csokor petrezselyem

A koktélhoz

40 ml Bacardi Ocho
friss gyömbér
20 ml lime lé
20 ml nádcukorszirup (1 rész nádcukor, 1 rész víz)
pár csepp chilli esszencia
pár csepp angostura bitter
Gyömbérsör
jég
Bevásárlólistához adom

Egy keverőtálba tesszük az empanada hozzávalóit és homogén állagúra dolgozzuk a tésztát, bucit formálunk belőle, letakarjuk fóliával és egy órán át pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: egy kevés olajon lepirítjuk az apróra vágott gombát, félretesszük és ugyanebbe a serpenyőbe még egy kevés olajat teszünk, ezen átpörgetjük az apróra vágott vöröshagymát, a chili paprikát, a fokhagymát és végül a darált marhahúst. Fűszerezzük sóval, fahéjjal, őrölt korianderrel, szerecsendióval, cayene borssal, majd mehet bele a Worcestershire szósz és a  passzírozott paradicsom is. Kicsit rotyogtatjuk, beletesszük az előzőleg lepirított gombát és a vörösbort és 15 percig főzzük. A tűzről lehúzva beleszórjuk a frissen vágott petrezselymet.

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, egy nagyobb pogácsaszaggatóval karikákat szaggatunk belőle. A korongok közepébe mehet egy evőkanálnyi a töltelékből, széleit vízzel megkenjük és óvatosan félbehatjuk. Zárásként pedig egy villával félkörben lenyomkodjuk a kis csomagokat. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, megkenjük egy kevés vízzel kikevert tojással és 180 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor adhatunk mellé egy kevés citromos-petrezselymes tejfölt és chipotle szószt is.

Nádcukorból szirupot készítünk: összeforralunk egy rész cukrot és egy rész vizet, majd egy kancsóban hagyjuk kihűlni.  Egy karika megtisztított gyömbért a shakerben kicsit összetörünk, mehet bele a rum, a fél lime leve, a házi készítésű cukorszirup, az angostura bitter és végül pedig a chili esszencia. Ezeket egy marék jég társaságában összerázzuk, felöntjük egy kevés gyömbérsörrel és egy szűrőn át hűtött pohárba öntjük. Díszítésként rakhatunk rá mentát, chilit és egy szelet gyömbért is.

Fogyaszd felelősséggel! A Bacardi elkötelezett a kulturált alkoholfogyasztás mellett. Szeszesitalok fogyasztását 18 éven aluliaknak nem ajánljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások