Hirdetés

Ez az A padlizsánsaláta recept!

Hirdetés

Ez az A padlizsánsaláta recept!

Hirdetés

Nektek is megvan az, amikor bementek a török kajáldába és a gyros mellé kikéritek a kedvenc padlizsánsalátátokat? Hát azt kell mondanom, hogy pofonegyszerű házilag előállítani és ezt most meg is mutatom nektek. 1-2-3 padlizsánsalira fel!

Hozzávalók:

  • 3 db padlizsán
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 5 dl görög joghurt
  • Kb. 1-2 ek olívaolaj
  • 1/2 db citrom
  • 1/2 tk őrölt koriander
  • 1/2 tk őrölt római kömény
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • Só, bors


A padlizsánt egy centis kockákra vágjuk és 6 gerezd fokhagymával együtt, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk és vékonyan meglocsoljuk kb. 1-2 evőkanál olívaolajjal. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Miután kissé kihűlt, egy keverőtálban hozzáreszelünk 1 gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a joghurtot, citromlét, 1 csipet sót, borsot, koriandert, római köményt, aprított petrezselymet és 1 evőkanál olívaolajat. Alaposan összeforgatjuk és végül pirított pisztáciával és aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások