Hirdetés

Fehércsokis-málnás mini pite

Hozzávalók

Hozzávalók
9
darabhoz

A tésztához

260 g liszt
180 ml hideg vaj
2 ek porcukor
2 ek hideg víz
1 csipet só
1 db tojás

A töltelékhez

100 g málna
1 ek víz
2 ek barna cukor
50 g fehér csoki

A kenéshez

1 db tojás
Hirdetés

Fehércsokis-málnás mini pite

A pitékről mindenkinek az isteni vajas omlós tészta, és a finom krémes töltelék jut eszébe. Most sem lesz másképp, a fehércsoki-málna kombónál már csak az a jobb, hogy a mini pitéket útközben is tudjuk enni. (De ez mondjuk lehet hátrány is, mert így egy fokkal nehezebb abbahagyni.)
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
9
darabhoz

A tésztához

260 g liszt
180 ml hideg vaj
2 ek porcukor
2 ek hideg víz
1 csipet só
1 db tojás

A töltelékhez

100 g málna
1 ek víz
2 ek barna cukor
50 g fehér csoki

A kenéshez

1 db tojás

A hideg vajat felkockázzuk, és belemorzsoljuk a lisztbe. Majd jöhet hozzá a porcukor, a víz a tojás, a só, és tésztát gyúrunk belőle. A kész tésztát becsomagoljuk és legalább fél órán át pihentetjük a hűtőben, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. A töltelékhez a málnát, a vizet és a barna cukrot összefőzzük, amíg kicsit besűrűsödik. A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk és egy nagyobb méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle.

Egy pitéhez két korongra lesz szükségünk, az egyik közepére egy kocka fehércsokit kettétörünk, majd rápakoljuk a málnaszószt. A másik korong közepét vagy bevágjuk, vagy egy kisebb szaggatóval formát szúrunk rá, és ezt ráillesztjük az aljára. Egy villával lezárjuk a széleit, megkenjünk tojással, és 190 fokos sütőben, 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások