Hirdetés

Hot cross bun kalács

Süssetek ti is kalácsot!
Hirdetés

Fetás húsgolyók, házi lepénykenyérrel

Hirdetés

Húsgolyót nagyon sokféleképpen készítettünk már. Viszont nem is értjük, hogy eddig miért nem turbóztuk fel egy kis fetával. Extraként egy egyszerű házi lepénykenyeret is sütöttünk mellé.  Végül pedig összeállítottunk egy kis “szendvicset”: joghurttal, zöldségekkel és sok sok korianderrel.

Hozzávalók

A lepényhez:

  • 50 dkg liszt
  • 2-3 ág friss rozmaring
  • 3-4 ek tejföl
  • 1 tk só
  • 7 g szárított élesztő + 0,5 dl víz

A húsgolyókhoz:

  • 50 dkg darált sertés vagy marha
  • 20 dkg feta
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2  csipet szárított rozmaring
  • só, bors

A “szendvicshez”:

  • görögjoghurt
  • uborka
  • lilahagyma
  • koriander
  • feta

Elsőként elkészítjük a lepénykenyeret. A lisztet, a rozmaringot, a tejfölt és a kevés vízben elkevert élesztőt összegyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. Ez idő alatt a húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat: a húshoz morzsoljuk a fetát, fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel és rozmaringgal. Golyókat formálunk belőle és félretesszük.
A lepénykenyér tésztájából ízlés szerint gombócokat tépkedünk, majd kerek formára nyújtjuk és száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk őket.  A húsgolyókat kevés oílvaolajon kisütjük, és végül összeállítjuk a “szendvicseket”. A lepényt megkenjük görögjoghurttal, ráhalmozzuk a húsgolyókat, uborkával és lilahagymával díszítjük, végül pedig friss koriandert és fetát morzsolunk rá.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások