Hirdetés

Frankó házi céklás hummusz tortillával

Hozzávalók

A hummuszhoz

1 fej cékla
1 ek olívaolaj
1 konzerv csicseriborsó
2 ek tahini paszta (2 ek szezámmag, 3 ek olaj)
80 ml víz
Fél db citrom
1 gerezd fokhagyma
1 tk só
1 tk római kömény

4 darab tortillához

20 g finomliszt
½ tk sütőpor
10 ml langyos víz
4 ek olívaolaj
1 tk só
Hirdetés

Frankó házi céklás hummusz tortillával

Jöhet egy szuper színes kaja? Anna most egy finom céklás hummuszt készített, ami természetesen úgy esik a legjobban, hogyha házi tortillával esszük. Gyorsan megvan, próbáljátok ki!
Hirdetés

Hozzávalók

A hummuszhoz

1 fej cékla
1 ek olívaolaj
1 konzerv csicseriborsó
2 ek tahini paszta (2 ek szezámmag, 3 ek olaj)
80 ml víz
Fél db citrom
1 gerezd fokhagyma
1 tk só
1 tk római kömény

4 darab tortillához

20 g finomliszt
½ tk sütőpor
10 ml langyos víz
4 ek olívaolaj
1 tk só

A céklát nagyobb darabokra vágjuk, alufóliába csomagoljuk 1 gerezd fokhagyma és az olívaolaj társaságában. 200 fokon 60 percig sütjük. A tahini pasztához a szezámmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk és aprítógépben elkezdjük lezúzni, folyamatosan olívaolajat adagolunk hozzá (kb. 3 ek), hogy krémes állagú legyen a végeredmény. Egy késes aprítóba öntjük a hideg, hűtőből kivett csicseriborsót és hozzáöntjük a vizet. Ezután mehet bele a tahini és a sült cékla is. A gép segítségével krémesítjük, majd hozzáadjuk a sült fokhagymát, a sót, a római köményt és a citrom levét. Még egyszer összekeverjük a fűszerekkel is.

A tortillához összegyúrjuk a hozzávalókat, 15 percig pihentetjük, majd 4 egyenlő részre osztjuk és gömbölyítjük a tésztát. Kinyújtjuk és forró, száraz serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. A céklás hummusszal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások