Hirdetés

Gombával töltött ravioli

Hirdetés

Gombával töltött ravioli

Hirdetés

Házilag raviolit készíteni csak elsőre tűnhet bonyolultnak. A receptben szereplő alaptésztával rendkívül könnyen fogsz tudni dolgozni, a fehérboros, vajas, rozmaringos szósz pedig remekül passzol a gombás parmezános töltelékhez. A tésztát legkönnyebben tésztanyújtó géppel tudod vékonyra nyújtani, de ha nincs ilyen príma kis berendezésed otthon, akkor lisztezett deszkán is kitudod nyújtani!

Hozzávalók (2-3 főre)

A tésztához:

  • 100 g liszt
  • 1 tojás (60-70 g)
  • 1 tk olívaolaj

A töltelékhez:

  • 1 ek vaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 250 g gomba (pl: barna csiperke)
  • 2 ek ricotta
  • 2 ek parmezán
  • bors
  • kakukkfű

A mártáshoz:

  • 4 ek vaj,
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk apróra vágott friss rozmaring
  • 100 ml fehérbor
  • bors
  • petrezselyem
Fotó: Szilágyi Nóri

A lisztet, a tojást és az olívaolajat egy késes aprítóban összedolgozzuk, majd kézzel átgyúrjuk a tésztát és 30 percre hűtőbe rakjuk. Amíg a tészta pihen, egy serpenyőben a vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. A felaprított gombát is hozzáadjuk, és tovább pirítjuk. 10-15 perc után adjuk hozzá a sót, borsot, aprított kakukkfüvet, parmezánt és ricottát. Átkeverjük a tölteléket. Fél óra elteltével tésztanyújtó géppel (vagy nyújtófával lisztezett felületen) vékonyra nyújtjuk (kb. 1 mm) a tésztát. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kör alakú lapocskákat szaggatunk ki a tésztából (párosával).
 A tésztakorongok közepére egy-egy nagyobb teáskanálnyi tölteléket rakunk, bekenjük körben a széleit tojásfehérjével, ráfektetünk egy másik tésztakorongot és lenyomogatjuk szorosan a szélét körben egy villa segítségével. Forrásban lévő sós vízben pár perc alatt megfőzzük a töltött tésztákat. Amíg főnek a raviolik, elkészítjük a szószt.A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és rozmaringot. Kissé lepirítjuk, vigyázva meg ne égjen. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a fehérborral. Összeforraljuk pár perc alatt. A megfőtt raviolikra öntjük a szószt és frissen vágott petrezselyemmel megszórjuk.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások