Hirdetés

Zseniális halas taco

Hirdetés

Zseniális halas taco

Hirdetés

A tacot rengetegféleképpen elkészíthetjük, de a húsos vagy épp zöldséges verziók mellett ezt a szuper, fűszeres, sült halasat semmiképp sem érdemes kihagyni. Egy nagy adag salátával és az avokádós öntettel együtt gyors és finom ebéd vagy akár vacsora is lehet!

Hozzávalók (2 személyre)

A halhoz:

  • 300 g tőkehalfilé (vagy más szálkamentes hal)
  • 1 mk őrölt füstölt fűszerpaprika
  • 1 mk bazsalikom
  • 1 mk fokhagymapor
  • 1/2 mk őrölt római kömény
  • 1 nagy csipet só
  • ½ mk cayenne bors
  • ½ mk barnacukor
  • 2 ek olívaolaj

A salátához:

  • 100 g vegyes saláta mix (pl: rukkola, madársaláta, lilakáposzta, sárgarépa, hagyma stb)

Az öntethez:

  • 1 érett avokádó
  • 4 ek tejszín
  • 1 lime leve
  • ¼ csokor friss koriander
  • bors

A tortillához:

  • 2 nagyobb vagy 4 kisebb tortillalap
Fotó: Szilágyi Nóri

A fűszereket összekeverjük az olívaolajjal és beleforgatjuk a halfiléket, majd egy serpenyőben pár perc alatt készre sütjük mindkét oldalukat. Az öntethez aprítógépbe rajuk az avokádó húsát, a tejfölt, sót, borsot, friss koriandert, hozzáfacsarjuk 1 lime levét, majd összepürésítjük.A tortillalapokat felmelegítjük egy serpenyőben, ráhalmozunk egy adag salátát, néhány halszeletet és meglocsoljuk pár kanálnyi öntettel.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások