Hirdetés

Príma halpogácsa kapros mártogatóssal

Cékla carpaccio

A legjobb dolog, ami egy sült céklával történhet!
Hirdetés

Príma halpogácsa kapros mártogatóssal

Hirdetés

Amikor valami egészséges és ráadásul őrülten finom is, az az egyik legtökéletesebb kombináció. Na mi most pont egy ilyen receptet hoztunk el nektek. Az elkészült halpogácsákat pedig a legjobb egy fincsi szószba tunkolni, így hogy megkönnyítsük a dolgotokat egy kapros mártogatós recept is került a cikkbe!

Hozzávalók (9 darabhoz)

A halpogácsához:

  • 450 g tőkehalfilé
  • 1 fej fehérhagyma
  • 2 tojás
  • 10 ek pankómorzsa
  • 1 kis db cukkini
  • 1 kis db sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor

A kapros mártogatóshoz:

  • 200 g tejföl
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 2 nagy csokor kapor
  • 1 mk só
  • 1 mk őrölt fehérbors


A tőkehalból 150 g-ot apró kockákra vágunk, a maradék 300 g-ot ledaráljuk. A hagymát, a cukkinit és a sárgarépát szintén apróra vágjuk. Ezeket egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a pankómorzsát, a zöldfűszereket, sózzuk és kézzel jó alaposan összedolgozzuk. Fél órát hűtőben pihentetjük. Egy pogácsaszaggató segítségével egyforma méretűre formázzuk őket és egy kevés olívaolajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.A mártogatóshoz alaposan kikeverjük a tejfölt az olívaolajjal, hozzányomunk egy gerezd fokhagymát, belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. Durvára vágott kaporral, sóval és fehérborssal fűszerezzük. A mártogatóst a halpogácsa mellé, citromszeletekkel tálaljuk.

Fotó: Puskás Nóri

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások