Hirdetés

Hot cross bun kalács

Süssetek ti is kalácsot!
Hirdetés

Így készül a házi bagett!

Hirdetés

A házi kenyérnél kevés jobb dolog van. Ropogós kéreg, puha belső és mindez még kicsit melegen. Persze ezt csak akkor tapasztalhatjuk, ha időben odaérünk a pékségbe, VAGY elkészítjük magunknak otthon. Nézzétek meg ezt a videót, biztosak vagyunk benne, hogy kedvet kaptok hozzá és a hétvégén finom kenyérillat lengi majd be a konyhátokat.

Hozzávalók (2 db bagetthez)

  •         3 dl víz
  •         2,5 dkg élesztő (friss)
  •         1 ek cukor
  •         50 dkg liszt
  •         1 ek só


Az élesztőt kézmeleg vízbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, meleg helyre tesszük és negyed óra alatt felfuttatjuk.

Fotó: Fördős Peti

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd mehet bele a felfuttatott élesztőt. Először kézzel elkezdjük kavargatni, amikor már majdnem összeállt akkor kiborítjuk a deszkára és kb. 8 perc alatt jól összegyúrjuk. 1 órán át letakarva kelesztjük. Ha ez megvolt, a tésztát kétfelé osztjuk. Kinyomkodjuk belőle a levegőt, alulról felhajtogatjuk, majd összecsípjük a tészta szélét és így hosszú hurka alakúra formázzuk.  Ugyanezt megcsináljuk a másik adag tésztával is és még 30 percig letakarva pihentetjük. Egy éles késsel bevagdossuk a bagetteket, kevés vízzel meglocsoljuk és 200 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások