Hirdetés

Cékla carpaccio

A legjobb dolog, ami egy sült céklával történhet!
Hirdetés

Így készül a legfinomabb tiramisu

Olaszul a "tirami sú" azt jelenti, hogy "dobj fel", ezt úgy értelmezhetjük,  hogy a benne lévő kávé kicsit felpörgeti a fogyasztóját. Szóval készítettünk egy finom kávét, megmártottuk benne a babapiskótákat és összeállítottuk a kedvenc édességünket. Krémes, habos, édes, tökéletes, akárcsak a mangós verziónk.
Hirdetés

Hozzávalók

  • 4 tk instant kávé
  • 350 ml forró víz
  • 100 g kristálycukor (3 részletben elosztva)
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 500 g mascarpone
  • 24 db babapiskóta
  • cukrozatlan kakaópor

Első lépésként feloldjuk az instant kávét forró vízben, majd átöntjük egy tálba, hogy könnyebben kihűljön és adunk hozzá a receptben szereplő cukormennyiségből kb. 2 evőkanálnyit. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájához adjuk a maradék cukor felét és fehéredésig habosítjuk. A fehérjét egy csipet sóval tiszta habverővel elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és kemény habbá verjük. A cukros tojássárgáját alaposan elkeverjük a mascarponéval, majd mehet hozzá tojásfehérjehab fele, amivel fellazítjuk a sárgájás részt, ezután lazán beleforgatjuk a hab másik felét is, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot.

Már csak az összeállítás maradt hátra. Egy kb. 35 cm átlójú tálba rakunk egy kisebb adag krémet és elegyengetjük. A babapiskótákat 2-3 másodpercre a kávéba mártjuk és rásorakoztatjuk őket a krémre. Majd újra jön egy adag mascarponés krémréteg, rá két sor babapiskóta, majd az egészet krémmel zárjuk. Utolsó lépésként megszórjuk egy nagy adag kakaóporral és hűtőbe rakjuk, legalább 3 órára, de a legjobb egy egész éjszakát pihentetni hogy jól összeérjenek az ízek.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások