Hirdetés
Hirdetés

Karibi sertésszűz ananász salsaval és egy frissítő koktéllal

Hirdetés

Zseniális, igazi nyári sertésszüzet készítettünk, egy friss ananászsalsával, amit édesburgonyába töltöttünk bele, de hogy a belseje se vesszen kárba, csináltunk abból is egy pöpec krémlevest, aminek a receptjét ITT találjátok! A sertésszűz és a köret isteni finom lett, ráadásul Gózon Peti barátunk készített egy tökéletesen passzoló, fűszeres koktélt is mellé!

Hozzávalók (2 főre):

A Karibi jerk sertésszűzhöz:

  • 1,5 kg édesburgonya
  • 1 db szép ananász
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 fej paradicsom
  • 1 fél fej lilahagyma
  • 1 kis darab chili
  • 1/2 citrom leve
  • 3 ek olívaolaj
  • 1tk kakukkfű
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 mk szegfűbors
  • 1 mk fahéj
  • 1 reszelésnyi szerecsendió
  • 1 darab sertésszűz
  • só, bors
  • 1 csomag zöld koriander
  • 1 gerezd fokhagyma

A koktélhoz:

  • 4 cl Bacaradi Carta Oro
  • 2 szelet ananász
  • 5 cl kókuszvíz
  • 4-5 szem rózsabors
  • 2 cl fahéjszirup
  • 2 cl lime lé

Az édesburgonyákat félbevágjuk, közepüket egy karalábévájóval kikapargatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük. A kikapargatott édesburgonya részeket ne dobjátok ki, hanem katt ide egy frankó krémleves receptért.
Az ananászból szép nagy szeleteket vágunk és egy száraz, forró serpenyőben mindkét oldalukat kicsit megpirítjuk, majd felkockázzuk. Egy tálba dobjuk a kockákra vágott paradicsom, lilahagyma és kaliforniai paprika társaságában. Mehet még bele egy kevés chili, sózzuk, borsozzuk és egy fél citrom levével jól összeforgatjuk. Így kész is a salsa.
A húshoz elkészítjük a pácot: az olívaolajat kikeverjük a kakukffűvel, pirospaprikával, szegfűborssal, fahéjjal, szerecsendióval, borssal, sóval. Ebbe jól beleforgatjuk a lehártyázott sertésszűzet. Egy kevés olívaolajon, egy forró serpenyőben pár perc alatt minden oldalát megsütjük, hogy szép kérget kapjon. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és berakjuk az édesburgonyák helyére a kikapcsolt sütőbe 15 percre.
Az édesburgonyákat megpakoljuk a salsával. A serpenyőben, amiben a húst sütöttük felforrósítjuk, öntünk bele egy kevés olívaolajat, dobunk mellé egy felszeletelt fokhagymát, egy csokor apróra vágott koriandert, átkeverjük, lehúzzuk a tűzről és a félbevágott serétsszűzre öntjük.

Fotó: Gerócs Balázs

A koktélhoz elsőként készítünk egy fahéjszirupot: a cukrot, a vizet és a fahéj rudakat felforraljuk és egy kancsóban hagyjuk kihűlni. Az ananászból levágunk pár vékony szeletet, megtisztítjuk és cikkekre szeleteljük. A shakerünkbe rózsaborsot szórunk, jól összetörjük és hozzáadjuk az ananász cikkeket. Mehet bele 4 cl rum, a fahéjszirupból 2cl és egy fél lime facsart leve.  A poharunkat lehűtjük egy kevés jéggel, adunk még a koktélhoz 5 cl kókuszvizet, egy adag jeget és összemixeljük. A jeges pohárból kiöntjük a megolvadt vizet és egy szűrőn át rátöltjük a koktélt.

Fotó: Gerócs Balázs

Fogyaszd felelőséggel! A Bacardi elkötelezett a kulturált alkoholfogyasztás mellett. Szeszesitalok fogyasztását 18 éven aluliaknak nem ajánljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások