Hirdetés

Mexikói csirkeszárnyak

Hirdetés

Mexikói csirkeszárnyak

Hirdetés

Ti hány darab csirkeszárnyat tudtok megenni? Nálunk elhangzottak hatalmas számok, és nem igazán tudtunk megegyezni, hogy mekkora az ideális mennyiség 1 főre. Szóval csináljátok egy jó nagy adagot, fűszerezzétek be és mártogassátok egy kis avokádós-joghurtos szószba. Megéri!

Hozzávalók (1 személyre)

A csirkeszárnyhoz:

  • 8 db csirkeszárny
  • 1-1 csipet őrölt fűszer (cayenne bors, fokhagymapor, vöröshagymapor, római kömény, koriander, oregano, füstölt paprika, só, bors)
  • 1 tk rizsliszt
  • 2 ek olívaolaj

A mártogatóshoz:

  • 1 db avokádó
  • 5 ek görög joghurt
  • 1 lime leve
  • bors

A fűszereket egy kis tálkában összekeverjük a liszttel. Az olívaolajjal és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük a csirkeszárnyakat és hagyjuk pihenni legalább 1 órán át. Ezután egy serpenyőt felforrósítunk, kevés olívaolajat öntünk bele és pár perc alatt kissé lepirítjuk a bepácolt csirkeszárnyakat, majd 190 fokos, grillfokozatra állított sütőbe toljuk őket kb. 20 percre, hogy megpiruljanak. Az avokádót egy villával alaposan áttörjük és hozzákeverjük a többi hozzávalót. A megpirult csirkeszárnyakat az avokádós mártogatóssal tálaljuk.

Fotó: Szilágyi Nóra

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások