Hirdetés

Mindenki tud gnocchit készíteni. Mindenki!

Hozzávalók

2
személyre

A gnocchihoz

50 dkg burgonya (lehetőleg C típusú)
17 dkg liszt
2 db tojás sárgája
bors
Kevés szerecsendió

A felturbózáshoz

Néhány zsályalevél
3 dkg vaj
4 gerezd gerezd finomra vágott fokhagyma
1 marék bébispenót
1 szál kolbász
Hirdetés

Mindenki tud gnocchit készíteni. Mindenki!

De tényleg! Töröljétek ki az emlékezetetekből a bolti verziót, felejtsétek el, hogy valaha is létezett. Vegyetek krumplit és gyúrjatok belőle gnocchit!! Bármilyen cucc passzol hozzá: sima paradicsomszósz, sajtszósz, pesto, vagy Giorgio Locatelli kedvence a bolognai ragu, egyszerűen mindenhogy isteni! Mi egy szuperszimpla, bébispenótos verziót mutatunk most nektek, amit ráadásul felturbóztunk egy jó kis ropogós kolbászmorzsával. Íme hozzá a recept
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre

A gnocchihoz

50 dkg burgonya (lehetőleg C típusú)
17 dkg liszt
2 db tojás sárgája
bors
Kevés szerecsendió

A felturbózáshoz

Néhány zsályalevél
3 dkg vaj
4 gerezd gerezd finomra vágott fokhagyma
1 marék bébispenót
1 szál kolbász

A kolbászmorzsával kezdünk. Felszeleteljük a kolbászt és egy serpenyőben ropogósra sütjük a karikákat. Ha ez megtörtént, lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot és egy aprítógép segítségével durva morzsát varázsolunk belőlük. Félretesszük és jöhet maga a gnocchi.

IMG_1810.jpg
Fotó: Puskás Nóri

A burgonyát héjastul megfőzzük, majd kidobjuk a vágódeszkára pihengetni kb. 10 percre, hogy a nedvességtartalmát elveszítse. Ezután meghámozzuk őket, majd megdolgozzuk egy krumplinyomóval. A liszt felét rászórjuk a szétterített, áttört burgonyára. Jöhet hozzá két tojás sárgája, sózzuk, borsozzuk, és küldünk rá egy kis reszelt szerecsendiót. Az egészet finoman összedolgozzuk: fontos, hogy a burgonya ne legyen túlságosan forró, de ne is hűljön ki. Gyors mozdulatokkal kell elérni a tészta végső állagát, nem szabad agyondagasztani. A kész tésztából letépünk egy darabot és egy kis kukacot (!) formázunk belőle. 2 centis darabokat nyisszantunk, majd egy villa segítségével érjük el a gnocchira jellemző bordázott felületet.

A megformázott gnocchikat forró, sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd onnan további 1 percig. Tűzforró serpenyőben olajat hevítünk és ezen lepirítjuk a gnocchik mindkét felét. Mehet mellé egy kis friss zsályalevél, egy nagy adag vaj, a finomra vágott fokhagyma, ha pedig egy kicsit lepirult a vaj, mehet rá a bébispenót. Fél percig pároljuk, épp csak hogy egy nagyon kicsit összezuhanjon. Az egész serpenyő tartalmát belesuhintjuk egy tányérba, majd a ropogós kolbászmorzsával koronázzuk meg a művünket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások