Hirdetés

Olasz paradicsomleves orzótésztával

Hirdetés

Olasz paradicsomleves orzótésztával

Bazsalikom, paradicsom és mozzarella. Ebből a szentháromságból mindig egy tuti olasz receptre gondolunk. Most paradicsomleves készült belőle, amit jól megpakoltunk egy adag orzotésztával.
Hirdetés

Hozzávalók (6 személyre)

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 800 g hámozott egész paradicsom konzerv
  • ½ mk szárított kakukkfű
  • ½ mk szárított oregano
  • ½ marék friss bazsalikom (+ ½ marék a tálaláshoz)
  • 1 szár angolzeller
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 csapott ek só
  • 1 púpozott tk cukor
  • 2 púpozott ek orzótészta
  • 1 csomag mozzarellagolyó (kb. 100-125 g)
Fotó: Puskás Nóri

Kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát majd pár perc után hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát is. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és egy burgonyatörő segítségével kissé összenyomkodjuk és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a szárított fűszereket és az apróra vágott friss bazsalikom felét. Kisebb darabokra vágjuk az angolzellert és a leveshez dobjuk. Felöntjük a forró zöldségalaplével, összeforraljuk, ízesítjük sóval, cukorral és pár perc alatt megfőzzük benne az orsótésztát. Nagyobb darabokra vágott/tépkedett mozzarellával és a maradék friss bazsalikommal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások