Hirdetés

Parmezános csirkés szendvics

Hirdetés

Parmezános csirkés szendvics

Ha olvassátok a receptjeinket, akkor bizonyára feltűnik, hogy imádjuk a sajtokat, a paradicsomot és a csirkét is. Nos, ezeket most mind egy nagy szendvicsbe pakoltuk, betoltuk a sütőbe és imádtuk. Ropogós, olvadós, tökéletes!
Hirdetés

Hozzávalók (4 személyre)

  • 500 g csirkemellfilé
  • 200 g mozzarella
  • 200 g liszt
  • 3-4 tojás
  • 250 g zsemlemorzsa
  • 100 g parmezán sajt
  • olaj a sütéshez
  • 2 db ~30 cm bagett
  • 1/2 csokor friss petrezselyem
  • 1/2 csokor friss bazsalikom
  • 1 ek szárított oregano
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 500 ml passzírozott paradicsom (passata)
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítjük a paradicsomszószt: egy kevés olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük a passataval. Mehet bele az oregánó és a zöldfűszerek apróra vágva, majd egészen sűrűre beforraljuk (kb 1,5-2 dl).
A csirkemellfiléből négy egyenlő nagyságú darabot készítünk. A zsemlemorzsába belekeverjük a lereszelt parmezán felét, majd jöhet a panír: liszt-tojás-parmezános morzsa.

Fotó: Puskás Nóri

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, majd óvatosan, hogy meg ne égjen, megpirítjuk mindkét félbevágott bagettet.
Olajat hevítünk 175 fokra, és kisütjük benne a bepanírozott csirkemelleket. A ropogós bagettek alsó részére darabonként megy két nagy csirkemell (ezt már érdemes a sütőpapírral bélelt tepsin csinálni), majd meglocsoljuk a paradicsomszósszal, majd megpakoljuk a felszeletelt mozzarellával és a maradék reszelt parmezánt is ráhintjük. A bagettek tetejét nem rakjuk be, a megpakolt aljuk viszont mehet vissza a 200 fokra feltekert felső grilles sütőbe, ahol kb 5-8 perc alatt kész is lesznek, ha megolvad a sajt. Kivéve a sütőből mehet rá a tető, kettévágjuk a bagetteket, és jó étvágyat!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások