Hirdetés

Perfekt fasírt

Hozzávalók

8
darabhoz
1 db zsemle
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g darált sertés- vagy pulykahús
1 db tojás (+ 2 tojás a panírozáshoz)
1 púpozott tk bors
1 púpozott ek őrölt pirospaprika
1 púpozott tk majoranna
3 - 4 ek liszt
3 - 4 ek zsemlemorzsa ( + a panírozáshoz)
50 ml olaj
Hirdetés

Perfekt fasírt

Főzelékhez, szendvicsben, vagy csak magában! Igazából kereken kijelenthetjük, hogy mi bármilyen formában imádjuk a fasírtot. Ropogós, fűszeres, egyszerűen tökéletes, és mindehhez csak az kell, hogy legyen egy frankó receptetek, amit mi jól meg is mutatunk! Mindenképpen próbáljátok ki!
Hirdetés

Hozzávalók

8
darabhoz
1 db zsemle
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g darált sertés- vagy pulykahús
1 db tojás (+ 2 tojás a panírozáshoz)
1 púpozott tk bors
1 púpozott ek őrölt pirospaprika
1 púpozott tk majoranna
3 - 4 ek liszt
3 - 4 ek zsemlemorzsa ( + a panírozáshoz)
50 ml olaj

Fotó: Puskás Nóri

A zsemlét hideg vízbe  áztatjuk és jól kicsavarjuk. Kevés olajon egy serpenyőben üvegesre pirítjuk a vöröshagymát majd pár perc után hozzáadjuk a fokhagymát is. Hagyjuk kihűlni a hagymákat, majd összekeverjük a darálthússal, 1 db tojással, a fűszerekkel és a zsemlével. A masszából 8 db egyforma méretű gombócot formázunk és kissé lelapítjuk a tenyerünkkel kb 2 cm vastagságúra. A formázott fasírtgombócokat klasszikus módon, liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben panírozzuk és 180 fokosra melegített olajban aranybarnára sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások