Hirdetés
Hirdetés

Rántott csirke szendvicsben még nem volt ilyen boldog

Hirdetés

A buffalo csirke egy klasszikus amerikai étel, melynek különlegességét a buffalo szósszal bekent husi és a kéksajtos mártogatós adja: na ezt a sztorit most átültettük szendvics formátumba és (túlzások ide, vagy oda), ezzel megalkottuk az ismert univerzum legfinomabb csirkés szendvicsét. Teszteljétek!

Hozzávalók

A krémhez:

  • 3 ek majonéz
  • 2 ek tejföl
  • 100 g kéksajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • bors

A buffalo mártáshoz:

  • 30 g vaj
  • 2 ek chiliszósz
  • 2 ek sriracha
  • ½ tk fokhagyma granulátum
  • 1 tk cayenne bors
  • 1 tk almaecet

A csirkéhez:

  • 2 dl író vagy 3 dl tej és fél citrom leve
  • 4 ek liszt
  • 1 púpos ek pirospaprika
  • 2 tojás
  • 500 g csirkemell
  • 2 nagy hamburgerbuci
  • 1 nagy marék csíkokra vágott jégsaláta


A kéksajtos krémhez összekeverjük a hozzávalókat egy kis tálkában és ezzel kész is vagyunk. A mártáshoz egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összeforraljuk. Az íróhoz a tejbe belefacsarjuk a citromlevet és hagyjuk pihenni, de simán használhatunk boltban/piacokon kapható írót is.

Fotó: Fördős Peti

A csirke panírozásához a lisztet összekeverjük a pirospaprikával. A tojásokat egy másik tálban kissé felverjük, majd hozzákeverjük az írót. A csirkemelleket belemártjuk a tojásos cuccba, majd a paprikás lisztbe, végül jó forró olajban aranybarnára sütjük őket. A bucikat kettévágjuk, kenünk rá egy adag kéksajtos krémet, megy rá egy kis marék jégsaláta, egy szelet hús, meglocsoljuk a mártással és a bucitetővel zárjuk a sort.

Fotó: Fördős Peti
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások