Hirdetés

Cékla carpaccio

A legjobb dolog, ami egy sült céklával történhet!
Hirdetés

Sok zöldséges bulgur saláta – füstölt grill sajttal

A bulgur azon alapanyagok közé tartozik, amitől sokan félni szoktak.Van aki azt sem tudja, hogy mi fán terem vagy hogyan készül. Most egy nagyon szuper, szaftos, zöldséges „salátát” készítettünk, amire került még egy tökéletesre grillezett sajt is. Csekkoljátok!
Hirdetés

Hozzávalók (2 személyre)

  • 3 kis cső kukorica
  •  étolaj
  • fél-fél pritaminpaprika, sárga és zöld kaliforniai paprika  
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kis marék koktélparadicsom
  • 1 db chili paprika
  • só, bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 pohár bulgur
  • 1,5 pohár víz
  • nagy kocka vaj (kb. 40 g)
  • 1 nagy marék bébispenót
  • 1 citrom
  • 2 db grill sajt

A sózott, borsozott kukoricákat 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, majd félretesszük hűlni. Egy gyorsforralóba teszünk egy kevés olajat, amire mindenféle feldarabolt zöldséget dobálunk: a paprikák, a lilahagyma, a koktélparadicsomok, a chili paprika, majd a szárított és a friss fűszerek, a levagdosott kukoricaszemek és a fokhagyma is mehet bele. Ha kicsit lepirult ráöntjük a bulgurt és a vizet, beledobunk egy nagy kocka vajat, majd letakarva kb. 10 percig pároljuk. Ha a bulgur beszívta a vizet, hozzáadjuk a friss bébispenótot, ami a hőtől azonnal összeesik, ráreszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is.

A grill sajtokat egy kiolajozott grillserpenyőben megsütjük, oldalankét 2-2 perc alatt. Tálaláskor alulra mehet a zöldséges bulgur és a tetejére a grillezett sajt.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások