Hirdetés

Steak szendvics zöldbors mártással és lyoni hagymával

Hirdetés

Steak szendvics zöldbors mártással és lyoni hagymával

Kétség nem fér hozzá, hogy egy jó steak legjobb barátja a pikáns zöldbors mártás. Ez a duó normál esetben nem is igényel mást, csak egy kis sült krumplit, de itt most nem áll meg a történet. A mártással nyakon öntött hús ugyanis kap egy hatalmas adag lyoni sült hagymát is és az egész társaság be lesz vágva egy lepirított buciba. Na ez aztán a zabálnivaló szendvics!
Hirdetés

Hozzávalók (2 szendvicshez)

A steakhez:

  • 2×150 g marha hátszín/fartő
  • kevés olaj a sütéshez

A lyoni hagymához:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • egy mélytányérnyi liszt
  • olaj a sütéshez

A zöldbors mártáshoz:

  • 1 dl fehérbor
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 üveg (65 g) lecsepegtetett zöldbors

Az összeszereléshez:

  • Pár szelet salátalevél
  • vajon lepirított ciabatta/bagett

A hagymából vékony karikákat vágunk, amiket egy tányérban összeforgatunk a liszttel, hogy mindenhol bevonja. 180 fok körüli forró olajba vetjük és 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. A mártáshoz a bort 1 percig hevítjük egy forró serpenyőben, majd hozzáadjuk a zöldborsot. Felöntjük a tejszínnel és mártás állagává forraljuk.

Fotó: Erdőháti Áron

 A hússzeleteket megsózzuk és tűzforróra hevített serpenyőben kevés olajon oldalankét 2-2 percig sütve kérget pirítunk rá, majd alacsonyabb lángon ízlés szerint átsütjük őket. A lepirított buci aljára kerül pár szelet saláta, erre huppan a hús, amit megöntözünk a mártással, majd megszórjuk jó sok sült hagymával. Hideg sörrel fogyasszuk!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások