Hirdetés

Cékla carpaccio

A legjobb dolog, ami egy sült céklával történhet!
Hirdetés

Szójaszószos grillezett zöldségek+grill camembert=boldogság

Hirdetés

A vega hamburgerünk után, újabb merényletet tervezünk ellenetek, hiszen egy olyan grill salátát készítettünk, amibe semmilyen hús nem került. Helyette viszont rengeteg zöldség és egy isteni gyömbéres-szójaszószos salátaöntet dobja fel az egészet, nem beszélve a grillezett camembert-ről.

Hozzávalók

A salátához:

  • 2 db grill camembert
  • 2 nagy kelkáposztalevél
  • olaj
  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 2 kápia paprika
  • 5-6 fej gomba
  • 2 db újhagyma
  • 1 marék napraforgómag
  • 1 kis bagett felkockázva

Az öntethez:

  • olaj
  • gyömbér (kb. 3 cm-es darab)
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • chili paprika ízlés szerint
  • 1 ek méz
  • 1 ek balzsamecet
  • 2-3 ek szójaszósz

Fogjuk a két nagy levél kelkáposztát és az összes többi tisztított és nagyobb darabokra vágott zöldséget és felpakoljuk őket az olajjal bekent grillrácsra. A zöldségeket teljesen szárazon és fűszerek nélkül alaposan lepirítjuk, majd leszedjük a grillről. Egy forró, száraz serpenyőben megpirítunk egy nagy marék napraforgómagot és utána egy kis felkockázott bagettet, majd félretesszük őket. A saláta öntetéhez egy serpenyőbe olajat teszünk, amibe belereszeljük a gyömbért és a fokhagymát. Aztán mehet bele a méz, a balzsamecet és a szójaszósz. Pár percig forraljuk, és kész is.

Fotó: Fördős Peti

Végezetül a grill camembertek mindkét oldalát 1-1 percig grillezzük. A saláta összeállításához, a káposzta kivételével az összes zöldséget átforgatjuk az öntetben és hozzákeverjük az előzőleg lepirított kenyérkockákat is. A tányérra tesszük a grillezett káposztalevelet, ráhalmozzuk a salátát, megszórjuk a napraforgómaggal és az egészet megkoronázzuk a grillezett camambert-rel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások