Hirdetés

Tojásos-tökös lecsó 8 lépésben!

Hirdetés

Tojásos-tökös lecsó 8 lépésben!

Hirdetés

A lecsó az egyik legklasszabb étel amit otthon vagy épp kirándulások alakalmával egy bográcsban is simán eltudtok készíteni. Ez klasszikus verzió egy tökkel turbózott változata, melyben tutira nem fogtok csalódni!

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 nagy evőkanál sertészsír
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 db TV (azaz Tölteni Való, vágtátok??) paprika
  • 1 közepes méretű zsenge főzőtök
  • 1 evőkanál édesnemes fűszerpaprika
  • 1 csipetnyi egész köménymag (de az őrölt is jó lesz)
  • Só, bors
  • 6-8 db tojás

IMG_9238.jpg

Egy nagyobb serpenyőben/lábasban hevítsétek fel a zsírt. Finnyáskodók természetesen használhatnak helyette étolajat, de ők  a lecsóval elérhető maximális 100 pontból rögtön elbuknak 10-et. Vágjátok apró kockára a vöröshagymát és dobjátok rá a forró zsírra. Pároljátok üvegesre. A paprikákat csumázzátok ki, vágjátok közepes kockára és dobjátok a hagymára. Keverjétek össze és pároljátok tovább. Vágjátok kockára a paradicsomot is. Szerintem héjastul, csumástul, de ezeket el lehet távolítani, ha finomkodni akartok. Mehet ez is a serpenyőbe. Fűszerezés: mozsárban összetört csipetnyi kömény, só, bors, jó adag édes fűszerpaprika. A tököt hámozzátok meg, daraboljátok kis kockára és dobjátok a lecsóra. Főzzétek kb. 5-6 percig, amíg a tök is megpuhul (nem kell rommá főzni!). Egy deci vizet önthettek rá a szaftosabb végeredményért, de én nem szoktam. A tojásokat kevés sóval verjétek fel és öntsétek rá a kész tökös lecsóra. Nagy lángon kevergessétek, amíg darabos rántottaszerűen össze nem áll. Tálalás: kis pirospaprika és őrölt bors a tetejére, friss kenyér, fröccs, árnyék, utána csobbanás.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások