Hirdetés
Hirdetés

Tökéletes grill kaja: csirkenyárs, joghurtos padlizsánsalátával

Igen, igen nyár van. Ezzel semmi újdonságot nem árultunk el. Viszont ez a videó olyan ételeket tartalmaz, ami biztos függőséget okoz majd nálatok is, főleg ha isztok mellé egy pohár jól behűtött bort is.
Hirdetés

Hozzávalók (2 személyre)

A padlizsánsalátához:

  • 2 db padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 300 ml görög joghurt
  • 1-2 ek olívaolaj
  • fél  citrom
  • 1 mk koriander
  • 1 mk római kömény
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só, bors

A csirkenyárshoz:

  • 500 g csirkemell
  • 1 lilahagyma

A páchoz:

  • olívaolaj
  • 1 tk paradicsompüré
  • 1 mk füstölt paprika
  • 1 mk cayenne bors
  • oregano, rozmaring, kakukkfű ízlés szerint
  • só, bors

A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat megpirítjuk a grillen és egy nagy salátástálba pakoljuk. Kanalazunk rá görögjoghurtot, fűszerezzük, ráfacsarjuk egy fél citrom levét, meglocsoljuk olívaolajjal és jól elkeverve félretesszük pihenni.

Fotó: Fördős Peti

A csirkét egyenlő kockákra vágjuk és negyedbe vágott lilahagyma szeletekkel felváltva nyársra húzzuk. A páchoz olívaolajban elkeverjük a pararicsompürét, a füstölt paprikát, a cayenne borsot, fűszerezzük ízlés szerint még oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel és végül sózzuk, borsozzuk. Egy szilikonecsettel, vagy akár kézzel, jól belemasszírozzuk a csirkébe és dobjuk is a rácsra, gyakori forgatások mellett addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a hús.

Fotó: Fördős Peti

Hideg padlizsánsalátán tálaljuk egy löttyintés olívaolajjal és durvára vágott petrezselyemmel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások