Hirdetés

Töltött bundás kenyér

Hirdetés

Töltött bundás kenyér

Hirdetés

Van itt néhány őrültségünk a számotokra, amikkel a szokásos, hétvégi bundáskenyér rituálétoknak egy olyan pofont tudunk adni, hogy a fal adja a másikat. Ha egész eddigi életed során nyugtalanságot éreztél, mert nem tudtad, hogy hogyan lehetne egy chilis bundáskenyeret elkészíteni, akkor most végre itt van a megoldás!

Hozzávalók 4 adaghoz

A bundás kenyérhez:

  • 8 szelet szendvicskenyér
  • 2 db nagy tojás
  • ½ dl tej

A 4 adag epres töltelékhez:

  • 22,5 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg eper
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A 4 adag banános töltelékhez:

  • 2 db kisebb banán
  • 4 dkg török mogyoró
  • 4 dkg táblás csoki
  • 2 evőkanál juharszirup

A 4 adag chilis töltelékhez:

  • 4 db jalapeño paprika (nem savanyított)
  • 1 evőkanál étolaj
  • 12 dkg reszelt cheddar
  • 8 dkg feta

A 4 adag gombás töltelékhez:

  • 40 dkg gomba
  • 1 nagyobb fej lila hagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 ág kakukkfű
  • 3 evőkanál olívaolaj

Az epres töltelékhez az epret felszeleteljük, összekeverjük a porcukorral és a vaníliakivonattal. Az egyik kenyérszeletet megkenjük krémsajttal és ráhalmozunk egy adag epret.
A banános töltelékhez a banánokat felszeleteljük, a csokit és a mogyorót durvára aprítjuk. Az egyik kenyérszeletet befedjük banánszeletekkel, ráhalmozunk egy adag csokit, mogyorót, és csorgatunk rá egy kevés juharszirupot.
A chilis töltelékhez egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat, rádobjuk az egész chiliket, és addig sütjük rázogatva, amíg a paprikák héja felhólyagosodik és kicsit megpirul. Kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük. Az egyik szelet kenyérre reszelt sajtot halmozunk, rátesszük a felszeletelt sült chilit (aki nem bírja a nagyon csípőset, az erét vágja ki) és rámorzsolunk egy kevés feta sajtot.
A gombás töltelékhez egy serpenyőben, 1 evőkanál olajon, magas lángon lepirítjuk a felszeletelt gombát. Kiszedjük, félretesszük. A maradék olajat is a serpenyőbe öntjük, a felszeletelt hagymát mérsékelt lángon puhára pároljuk a kakukkfűvel és a balzsamecettel. Összekeverjük a gombával és az egyik szelet kenyérre halmozunk a gombás-hagymás töltelékből.
A megpakolt szeleteket mindegyik verziónál befedjük egy másik szelet kenyérrel, és kicsit összenyomjuk. A tojásos tejbe mártjuk, és forró olajban kisütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások