Hirdetés

Tonhalkrémes szendó

Hirdetés

Tonhalkrémes szendó

Hirdetés

Egy lusta és egyszerűbb recept, de néha pont erre van szükség. Ráadásul nem tudom miért, de egy addiktív cucc: hónapokig nem jut eszembe, de ha egyik este megcsinálom, utána még két-három napig biztos ezt akarom enni.

Hozzávalók (4 szendvicshez)

  • 2 db tonhalkonzerv (kb. 30 dkg)
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 db szárzeller
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 db citrom reszelt héja
  • frissen őrölt bors
  • 8 szelet rozskenyér
  • 4 db római saláta- vagy endívialevél

A tonhalat villával szétnyomkodjuk, és kikeverjük a majonézzel. Hozzáadjuk a finomra vágott lila hagymát, a szintén finomra vágott szárzellert, petrezselymet, a lecsepegtetett, felaprított kapribogyót és a mustárt. Sóval, jó sok frissen őrölt borssal, a citromlével és a reszelt citromhéjjal ízesítjük. Négy kenyérszeletre 1-1 salátalevelet borítunk, erre halmozzuk a tonhalkrémet, majd rátesszük a maradék kenyérszeleteket is.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások