Hirdetés

Tuti tipp egy vagány „kenyér-vacsorához”

Hirdetés

Tuti tipp egy vagány „kenyér-vacsorához”

Hirdetés

Biztos ti is számtalan olyan király kaja fotóval találkoztok már, melyeken nyúlik a sajt, ropog a kenyér és egyszerűen csak arra vágytok, hogy jól beleharaphassatok. Hát most hoztunk egy kézzelfogható receptet, ami garantáltan a kedvencetek lesz. Hiszen minden elvárásnak megfelel!

Hozzávalók (1 nagy kenyérhez)

  • 1 db 750 g-os kenyér (hosszúkásabb alakú)
  • 5 szelet bacon
  • 250 g krémsajt
  • 1 ek majonéz
  • 2 ek tejföl
  • 1-1 csipet őrölt fűszer (vöröshagymapor, fokhagymapor, füstölt paprika, fűszerpaprika, római kömény, oregano, bors)
  • 1 tk Tabasco szósz
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 300 g sült csirkemell
  • 180 g vörös cheddar sajt
  • 125 g mozzarella

A kenyeret középen, hosszában kettévágjuk és kiszedjük a belsejét (az alsó részét fogjuk használni). A bacont kis kockákra vágjuk és serpenyőben lepirítjuk. A tejfölt, krémsajtot, majonézt, tejfölt, fűszereket és a Tabasco szószt összekeverjük egy tálban. A petrezselymet felaprítjuk, ez is mehet rá, majd a sült csirkét kis darabokra vágjuk és a szószba keverjük. A cheddart lereszeljük és  a felét a tálba rakjuk. A szószt összekeverjük és a kenyérbe pakoljuk. Rászórjuk a maradék cheddart, pirított bacont, kisebb darabokban rádobáljuk a mozzarellát és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Fotó: Szilágyi Nóra

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások