Hirdetés

Twin Peaks Pie - a legrejtélyesebb pite

Hirdetés

Twin Peaks Pie - a legrejtélyesebb pite

Hirdetés

Ki ölte meg Laura Palmert? És mit jelent, hogy a baglyok nem azok, amiknek látszanak? Számunkra viszont még ezeknél is fontosabb kérdés: Hogy készül a Twin Peaks RR kávézós cseresznyés pitéje, amiért Dale Cooper úgy odavan?! FromJuci jóvóltából mostantól Ti is elkészíthetitek.

Hozzávalók (24 cm-es piteformához)

A tésztához:

  • 150 g hideg vaj
  • 40 g cukor
  • 250 g liszt
  • 60 g hideg víz

A töltelékhez:

  • 650 g kimagozott cseresznye
  • 30 g cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 1 tk mandula kivonat

A tésztához a vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a hideg vizet és egyneművé gyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, beleegyengetjük a piteformába. Kibéleljük a tésztát alufóliával és nehezéket teszünk rá (bab, lencse, stb.), 180 fokos légkeveréses sütőben “vakon” sütjük 10 percig,  majd az alufólia és nehezék nélkül további 10 percig. A töltelékhez serpenyőbe tesszük a hozzávalókat és közepes lángon addig kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad. A cseresznyés tölteléket az elősütött piteformába öntjük és 180 fokon, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tipp: a maradék tésztából készíthetünk a cseresznyés töltelék tetejére rácsot, amit tejes tojássárgájával kenünk le sütés előtt.

Fotó: Szilágyi Nóri

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások