Hirdetés
Hirdetés

Villámgyors spenótos feta sajtos péksüti

Hirdetés

Reggeli rohanás közepette, hajlamosak vagyunk rá, hogy nem reggelizünk. Sokunk egy kávéval indul neki a napnak, de jobb esetben útközben azért bekapunk valamit a pékségben. A péksüteményeket mindenki szereti és néha különösen jól esik, hogy nem csak kakaós csiga van a polcokon. Most hoztunk nektek egy sós, spenótos verziót, amit bátran készítsetek el otthon, és a másnapi reggeli már meg is van oldva.

Hozzávalók (9 db-hoz)

A tésztához:

  • 1 csomag nyújtott rétestészta
  • olvasztott vaj a kenéshez

A töltelékhez:

  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g friss spenót (150 g fagyasztott)
  • 100 g feta sajt
  • 1 ek tejföl
  • bors
  • szerecsendió

A tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • 1 ek tej
  • fél marék szezámmag

Először elkészítjük a tölteléket. Egy lábasban kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, beletesszük a spenótot, megfonnyasztjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.A krémhez aprítóba tesszük a kihűlt spenótot, a feta sajtot és a tejfölt, megfűszerezzük és összemixeljük.

Fotó: Fördős Peti

A sütőt alsó felső sütésen 190 fokra melegítjük. A réteslapokat kihajtogatjuk, majd egymásra tesszük őket úgy, hogy közben a lapokat vajjal megkenjük. 9 egyforma kockára vágjuk. A kockát képzeletben megfelezzük, majd az egyik felét keresztben 3 helyen késsel bevágjuk, a másik felét megkenjük a krémmel, a széleket pedig felvert tojássárgája és tej keverékével. Villa segítségével lenyomkodjuk a széleket és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tetejüket tojásos tejjel lekenjünk, megszórjuk szezámmaggal és kb. 18 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások