Hirdetés

Jancsa Jani dubaji kalandjai

Hirdetés

Jancsa Jani dubaji kalandjai

Március elején lehetőségem nyílt kiutazni Dubajba két napra és szemrevételezni a várost, valamint az ott aktuálisan zajló Dubai Food Festivalt. Háromrészes cikksorozatom első epizódjaként a repülőutat mutatom be, különös tekintettel az ott felszolgált ételekre.
Hirdetés

Maga az út Dubajba majdnem kereken öt óra, és ehhez kell még hozzáadni a három óra időeltolódást, szóval technikailag a nap egyharmadát simán a gépen tudjuk tölteni, ha kifelé megyünk. Ehhez étel-ital is dukál, melyből természetesen itt is kaptunk nem keveset. Az Emirates légitársaság Economy osztályán utaztam, mely a turista helyi megfelelője itt, ezen felül szokott még lenni Business valamint First is.

Első körben az italügyi megmozdulásokat vezényelték le, melyben jelen esetben lehetett választani üdítők, gyümölcslevek, sör, bor, valamint a kis féldekás kiszerelésű alkoholok között. Én rámentem egy jó távol-keleti Tiger sörre, valamint mellé egy kis skót whiskyre, csak úgy aperitifként.

Fotó: Jancsa Jani

Hamarosan kiosztották a menükártyát is, melyben a főételt lehetett kiválasztani, a többi pedig csak információs jelleggel volt rajta, hogy mit fogunk enni. Különlegessége a Business osztálynak, hogy ott idén tavasztól ezen a járaton magyaros ételeket szolgálnak fel, mint például gulyás, szilvásváradi pisztráng, borjúpaprikás zsemlegombóccal vagy épp grillezett sügér.

Ahogy említettem is, az Economy-n utaztam, szóval itt nem voltak elérhetőek ezek a finomságok, de megkaptuk helyette a saját kis csomagunkat, mely állt egy orzo tésztasalátából, egy kis kekszből, előre csomagolt kifliből, hozzá vajjal és érlelt angol cheddarral, a főétel pedig lehetett grill csirke gombamártással, gnocchival és zöldségekkel, vagy marharagu tormával, tört krumplival és spenóttal. A desszert pedig erdei gyümölcsös crumble volt, sodóval.

Fotó: Jancsa Jani
Fotó: Jancsa Jani

A fogások teljesen rendben voltak, nyilván nagy gasztronómiai megváltást egyikük sem hordozott magában, de sem az ízek, sem az adag mérete nem okozott csalódást. Utána rögtön érkezett kávé, illetve a célállomás szellemének megfelelően tea, valamint az út további részében is bármikor kérhettünk bármilyen jó kis itókát.

Gyors ugrás, és máris a hazafelé úton vagyunk, itt az első italkör után kiszórtak egy sonkás szendvicset, majd rá pár órára jött is az ebéd, ami árpa- és lencsesalátából, főétel tekintetében pedig vagy grill csirkéből tört krumplival, vagy pedig vad rizses-zöldséges bárányraguból állt. Desszertnek mangómousse volt, mangókompóttal és csokimorzsával.

Fotó: Jancsa Jani

Mint az előzőekben, most is elmondható, hogy a kaja korrekt volt, de semmi extra, és jól is laktunk vele itt is. Az Emirates Economy osztálya teljesen jól hozza az elvárható szintet, a személyzet totálisan kedves és profi (külön üdvözlet a járatokon dolgozó magyar kollégáknak), szóval az élmény melyben részünk volt, csillagos ötös.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások